Echoes part III (Foto: Elin Maria Johansson)

Elin Maria Johansson ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla

Dags för en ny utställning på Ebelingmuseet i Torshälla – den här gången handlar det om utställningen Echoes part III av Elin Maria Johansson.

I videoinstallationen Echoes part III vänder sig platsen tillbaka till dig genom att stillsamt visa att den har uppmärksammat din existens. Naturen har i vårt samhälle länge fått till uppgift att vara en fristad för människan, och den har absorberat en stor mängd mänskliga bekymmer och längtan. Fragment av dessa förtroenden, iakttagelser och drömmar gömmer sig som rester i vår omgivning och tillbaka mot oss studsar dess ekon.

Echoes bygger på ett performance-verk som under november 2021 visades på Lilith Performance Studio i Malmö. Verkets ljuskomposition är skapad i samarbete med Michel Wenzer och Cecilia Nordlund.

Elin Maria Johanssons arbeten har de senaste åren rört sig runt frågeställningar om flocken eller svärmen och det kollektiva medvetandet, med ett perspektiv utifrån naturens allra minsta organismer till solsystemets inneboende kommunikation. Tillsammans bildar hennes verk en abstrakt och metaforisk väv som speglar den plats och den tid vi befinner oss i.

Elin Maria Johansson

Elin Maria Johansson föddes i Västernorrland 1979. Hon är utbildad på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm, och är idag bosatt och verksam i Skåne sedan 2010. Hennes verk har bland annat visats på Härnösands Konsthall, Konstfrämjandet Bergslagen i Örebro, Lilith Performance Studio i Malmö. Galleri 21 i Malmö, Galleri 54 i Göteborg, Nikolaj Kunsthall i Köpenhamn och IFÖ Center i Bromölla.

Utställningen pågår under hösten

Vernissage blir det lördagen den 27 augusti klockan 12.00 till 16.00. Ett invigningstal planeras då att hållas klockan 13.00. Utställningen Echoes part III pågår sedan fram till och med den 13 november i höst.

Foto: Ebelingmuseet Torshälla.

Läs också: Staffan Jonsson ny kulturchef på Kultur- och fritidsförvaltningen i Eskilstuna

You May Also Like