I utställningen ”The Pacific” har konstnären Daniel Diamant utgått från det material som vi alla i dagens samhälle är omgivna av – plast…

Daniel Diamant ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla

I utställningen ”The Pacific” har konstnären Daniel Diamant utgått från det material som vi alla i dagens samhälle är omgivna av – plast. Efter att han och familjen flyttade till landet utanför Katrineholm i Sörmland har material som han hittat i naturen eller samlat på sig varit det självklara att arbeta med. Familjen blev året-runt-cyklister, började odla egen mat, skaffade höns och började ta till vara mat och trädgårdsavfall – till slut var det bara plasten som fanns kvar.

Efter en tids experimenterande hittade Daniel Diamant ett arbetssätt för att implementera plasten i sin konst. Genom att värma upp den går det att arbeta med den som en deg – tvinna, snurra och platta till för att sedan pressa den till plattor med ett resultat som påminner om marmor. Inspirerad av naturen skär Daniel Diamant till hexagoner för att kunna täcka en utvald yta så ekonomiskt som möjligt. Konstverket är således inte en bild eller ett objekt, utan just dessa hexagoner så som de för stunden presenteras.

Daniel Diamant

Daniel Diamant är född 1987 och uppvuxen i Köping i Västmanland, men är nu mera bosatt och verksam i Katrineholm. Efter sin examen vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm har Diamant deltagit i ett flertal separat- och grupputställningar i Sverige och internationellt. Hans arbeten har bland annat visats på The Glass Factory, Steneby Konsthall och Fotografiska. Diamant har också genomfört fler offentliga konstverk i Varberg och finns representerad vid Statens Konstråd och Alma Löv Museum of Unexp. Art.

(Klicka på bilderna för större format)

Vernissage på Ebelingmuseet

Vernissage för utställningen ”The Pacific” blir det lördagen den 13 april klockan 12.00–16.00. I samband med detta hålls ett invigningstal klockan 13.00. Utställningen pågår sedan på Ebelingmuseet i Torshälla fram till den 16 juni.

Foto: Ebelingmuseet Torshälla.

Foto: Ebelingmuseet, Torshälla.

Läs också:

Mia E Göransson ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla – ”Before and after science” – en fauna i porslin

You May Also Like