”Snuskigt rik” – verk av Isabelle Hell…

Stipendiaten Isabelle Hell ställer ut på Ebelingmuseet i Torshälla

Föreningen Ebelingmuseets Vänner delar årligen ut ett stipendium till unga konstnärer med Sörmlandsanknytning. Detta för att främja deras fortsatta konstnärliga arbete. 2023 års stipendiat är Isabelle Hell, född och bosatt i Eskilstuna. Nu öppnar hon utställningen ”Våga” i samband med att hon tar emot stipendiet.

Isabelle Hell kombinerar akryl, tusch och färgpennor i sitt arbete. I sin process utmanar hon måleriets gränser och experimenterar gärna med sin väl inarbetade teknik. Hennes målningar innehåller mycket fantasi med inslag av surrealism, humor och dramatik. Utställningen på Ebelingmuseet presenterar bland annat verk som med en lekfullhet vågar driva och problematisera kring strukturerna i samhället:

– Min konst är en påminnelse om att makt inte enbart ligger i yttre faktorer, utan också inom oss själva. Det är en påminnelse om att var och en av oss har kraften att forma vår egen väg och förändra världen omkring oss, säger Isabelle Hell.

Har medverkat i Ung Salong

Isabelle Hell är född och bosatt i Eskilstuna. Hon läser tredje året på Grillska Gymnasiet i Eskilstuna med inriktning på media- och designprogrammet. Hon har bland annat medverkat i Ung Salong på Eskilstuna Konstmuseum åren 2022 och 2023.

”Snuskigt rik” – verk av Isabelle Hell…

Vernissage

Vernissage blir det lördagen den 27 januari klockan 12.00–16.00 på Ebelingmuseet i Torshälla. Invigning och stipendieutdelning äger rum klockan 13.00. Utställningen ”Våga” pågår sedan fram till och med den 11 februari.

Foto: Ebelingmuseet Torshälla.

You May Also Like