Tjuv 1: Erik Bengzboe. Bild från nyheter24.se

Den hemska överklassen

De senaste exemplen på “kreativa” entreprenörer inom politik; Erik Bengtzboe (M) och Emma Carlsson Löfdahl (L) är de toppen på ett isberg? Ett isberg av girighet värdigt en rysk oligark. Har vårt land fått en nomeklatura framsprungen ur en egoism förklarad av 30 år av nyliberal ideologi. När de sedan lämnar riksdagen med väl tilltagen pension så går de till det privata näringslivet med sina många gånger känsliga kunskaper och kontakter.

Tjuv 2: Emma Carlsson Löfdahl. Bild från nyheter24.se

När de blir avslöjade är det ”slarv”, ”misstag” eller att de ”inte förstått regelverket”.
Ingen, oavsett parti, tar dock några initiativ att ändra reglerna om de nu är så svåra att ta in. Riksdagens kontroll verkar också vara vara en formalitet. Nej, det är nog snarast är en korrupt kultur vi ser växa fram. Dessa herrar och damer stjäl utan skrupler från det allmänna. Inte bara genom privatiseringar, utförsäljningar och liknande men även på det privata planet. “Entreprenörskap” värdigt nyliberalismens ideal. Homo egoismus är född – den nyliberala människan. Jag vill påstå att dessa korrupta skitstövlar är ett hot mot tilltron till demokratin. De blåser under politikerföraktet och röjer väg för högerpopulismen som frodas i ett klimat där medborgarna ser företeelser likt de Bengtzboe och Carlsson Löfdahl är exponenter för.

Ingemar E.L. Göransson

P.S.Interiör från överklassens överklass och USA:s politiska toppskikt under 80-talet. Olja, dollar och missiler. Förmodligen är det den kombon de tycker är så festlig. D.S.

Bilden hämtad från nextshark.com

You May Also Like