Gustaf Vasa kyrka Stockholm. Bild: Legoding / Pixabay.

Kyrkovalet och SD

Det kom en folder i brevlådan inför kyrkovalet med avsändare SD. En folder som de flesta säkert förpassar till återvinningen.
Men, den är inte ointressant och en läsning med kritiska ögon får läsaren att undra vilken planet skribenten befinner sig på.

De två vanligaste orden/fraserna är “vänsterliberalerna”, dvs. alla utom SD (och möjligen  m och Kd?) och “ansvarslös migrationspolitik”. Men än mer förekommande är “islamism” i olika böjningar. Nu ska vi dock inte ägna oss semantik utan nagelfara det politiska budskapet.

De s.k. “vänsterliberala” beskylls för att “ihärdigt skapa den perfekta postmodernistiska kyrkan med ideologisk slagsida i frågor som klimat, HBT, migrationsaktivism och islamisering”. Inte illa här fick de med i stort allt!

Lite längre fram i läsningen kommer följande drapa “vänsterliberalerna har samtidigt anpassat sin politik till tendenserna av islamisering.” Detta något uppseendeväckande påstående följs något senare i sagda folder av denna tes. “Det är en utveckling som vuxit fram i takt med islamiseringen och den eskalerande kriminaliteten i Sverige. Vilket bland annat resulterat i en allmän förstörelse av vackra gamla kyrkor, vilka ibland plundrats på kyrkoskatter och klenoder.”

Hallå, läs gärna om dessa två meningar. Vilken islamisering har skett? Var finns belägget för “islamisering-kriminalitet” Var? Vilka “gamla vackra kyrkor” har förstörts?? Slutligen, det var väl Gustav Vasa som plundrade kyrkorna på dess “kyrkoskatter och klenoder”?! Han var i varje fall inte muslim, eller… Vem i hela friden försöker SD lura?

Den svenska psalmboken klarar heller sig inte från SDs nit. Den “förvanskas genom icke-kristna uttryckssätt och normkritiska utsvävningar”, detta enligt de mentala ufon som skrivit detta alster.

Även den nya moderniserade bibelöversättningen upprör då enligt SD då främling ersatts av ordet invandrare. Detta bryter enligt SD brutit upp etik och moral och är ett led i målet att göra Sverige till “mångkulturistiskt” land. Obs språkbruket som sannolikt är avsiktligt.

Slutligen kan jag inte låta läsaren ta del av en kullerbytta värd stollarna i SD.

“att alla ska vara öppna och varma i mötet med såväl grannar som en främling” och sedan kommer brasklappen och den mentala kullerbyttan “utan att förväxla den sanna bibliska uppmaningen med en ansvarslös migrationspolitik”. På svenska ; observera att bibelns uppmaning gäller inte andra än de som SD anser vara människovärdiga.

Det hjärtat är fullt av pratar munnen som ordspråket säger.

Ingemar E L Göransson