Två framrträdande representanter för världens parasitära penningaristokrati: Donald Trump och Bernard Arnault. Bild från Los Angeles Times. Foto: Evan Vucci

Mångmiljardär angriper Greta Thunberg

I samband med Greta Thunbergs vistelse i USA har hon hyllats till skyarna. Med sin charm och sina brutalt raka budskap lyckas hon entusiasmera många miljoner människor världen över. Men alla är inte frälsta på Greta. En person som i dagarna klivit fram och kungjort sig vara totalt oberörd av “Greta-effekten” är fransmannen tillika miljardären Bernard Arnault. Arnault äger bland annat klädföretaget Louis Vuitton och sitter på en förmögenhet på 100 miljarder dollar  – cirka 1 000 miljarder (1 000 000 000 000) kronor – vilket enligt tidningen Forbes gör honom till den näst rikaste mannen i världen.

Arnault anklagar Greta Thunberg för att vara alarmistisk och att hennes budskap verkar demoraliserande på den unga generationen. Vidare har Arnault låtit förmedla att han, till skillnad från Greta, föredrar optimism och positiva lösningar. Arnault önskar också slå ett slag för den ekonomiska tillväxten som han menar är nödvändig för att utvecklingen inte ska gå bakåt, och att tillväxt är fullt möjlig att kombinera med en sund klimatpolitik.

You May Also Like