Klosters Kyrka – En av de kanske vackraste byggnaderna i Eskilstuna…

Torget framför Klosters Kyrka i Eskilstuna ska få en ansiktslyftning

Torget framför Klosters Kyrka i centrala Eskilstuna ska få en ny gestaltning. Körsbärsträd och sittbänkar ska ge platsen en inramning och skapa en ny värdig entré framför kyrkan.

Arbetet med att ge torget en delvis ny gestaltning inleds redan idag torsdag.

– Vi vill skapa en plats som har lite piazza-känsla, förklarar Stina Nilsson, landskapsarkitekt på Stadsbyggnadsförvaltningen på Eskilstuna Kommun som i samråd med Svenska Kyrkan tagit fram den nya utformningen.

Japanska körsbärsträd

Den här veckan kommer sex planteringskärl med japanska körsbärsträd (Prunus Accolade) att placeras ut. Under oktober får torget 18 dekorativa pollare som ska rama in platsen och bidra till en säkrare trafikmiljö.

Japanska körsbärsträd (Prunus Accolade) – Bilden är tagen i en annan stad…

Fortsatt arbete efter nyår

Arbetet fortsätter sedan efter årsskiftet. Då anläggs en cirka 200 m² stor ”matta” av tegel, samtidigt som platsen möbleras med ett antal sittbänkar.

– Förhoppningen är att Eskilstunaborna ska kunna sitta här framåt vårkanten och njuta av blommande körsbärsträd, hoppas Stina Nilsson på Stadsbyggnadsförvaltningen.

Ansiktslyftningen välkomnas också av Svenska Kyrkan:

– Vi ser framför oss en trivsam och levande yta som kan få många användningsområden i framtiden, säger Mattias Pettersson, kommunikatör på Eskilstuna Pastorat.

Torget framför Klosters Kyrka (Foto: Jacob Hansson)

You May Also Like