Häktningsförhandlingarna hålls vid Eskilstuna Tingsrätt under onsdagen…

Tre män begärs häktade för mordet i Åkers styckebruk

De tre män, som i helgen anhölls skäligen misstänkta för mord i Åkers styckebruk, har nu begärts häktade. Häktningsförhandlingarna hålls under onsdagseftermiddagen vid Eskilstuna Tingsrätt.

Det var i söndags som en man hittades död i en lägenhet i Åkers styckebruk i Strängnäs Kommun (se tidigare artikel). De tre männen greps i anslutning till mordplatsen och Sörmlandspolisen inledde i samband med det en förundersökning gällande mord.

Åklagare i ärendet är Åsa Kullgren

De tre männen begärs nu häktade på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. De tre männen är födda på 1960- och 1970-talen. I övrigt är åklagaren i ärendet, Åsa Kullgren, förtegen om detaljer. Vilken relation de inblandade har till varandra, eller hur mannen bragts om livet, vill eller kan hon på grund av förundersökningssekretess inte gå in på. Det är för övrigt samma Åsa Kullgren som tidigare hade en politisk karriär som landstingsråd i Sörmland.

Från politiker till åklagare – Åsa Kullgren, före detta landstingsråd i Sörmland, numera åklagare vid Eskilstuna Tingsrätt…

Uppdatering onsdag eftermiddag 28/9

Samtliga tre män släpptes i samband med häktningsförhandlingarna under onsdagseftermiddagen. Eskilstuna Tingsrätt gör alltså bedömningen att bevisläget inte är starkt nog för häktning av någon av männen, detta trots att åklagare Åsa Kullgren begärt dem häktade på sannolika skäl, vilket var den högre misstankegraden.

You May Also Like