Lasse Berghagen blev 78 år…

Lasse Berghagen är död

Den mycket folkkäre sångaren, låtskrivaren, författaren och skådespelaren Lasse Berghagen är död. Han dog under torsdagsförmiddagen. Enligt familjen ska han stilla ha somnat in efter en längre tids sjukdom. 

Lasse Berghagen gav ut sin första skiva 1965. 1969 kom hans stora genombrott med visan om “Teddybjörnen Fredriksson”.

På Berghagens gedigna CV kan nämnas att han var programledare för det mycket populära TV-programmet “Allsång på Skansen” mellan åren 1994 till 2003. Med klarblå kavaj och signaturmelodin “Stockholm i mitt hjärta”, som Berghagen själv skrivit, bidrog han till en förnyelse av TV-programmet, och tittarsiffrorna höjdes markant.

Lasse Berghagen i Sommarkrysset 2009.

Återhämtade sig aldrig efter operation

Lasse Berghagen genomgick för en tid sedan en hjärtklaffsoperation. Under operationen uppstod komplikationer och Berghagen sövdes ner på Karolinska Sjukhuset i Solna för att kroppen och organen skulle få vila. Han låg efter det nedsövd i flera veckor, men vaknade i slutet av september. Kroppen återhämtade sig dock aldrig riktigt efter operationen.

Lasse Berghagen blev 78 år.

Läs också:

Reklamradion dödförklarade under lördagen Lasse Berghagen i sin nyhetssändning – dementerade senare uppgiften och bad om ursäkt

You May Also Like