Foto: Wolfgang van de Rydt /pixabay

Det som inte syns finns inte … eller?

I det lilla barnets utveckling sker spännande saker. Tänk att de från början i sina liv inte förmår första att mamma och pappa finns för att dom inte syns. Tittut-leken frambringar glädjetjut hos det nyfikna barnet och är en viktig lek för att barnet skall förstå att det som inte syns finns. Att förbjuda tiggeri påminner om det lilla barnets magiska tänkande om tiggarna inte syns så finns inte de inte.

Att ledande så kallade vuxna kommunpolitiker på alla sätt vill förhindra fattiga från att få en smula från de rikas bord med motivet att de stör de rikas närmiljö är mer än dumt.

Fattiga romer har få alternativ i sitt hemland. Kriminalitet eller prostitution i kombination med missbruk är ett vanligt alternativ för att klara sin försörjning. I mitt tycke så är tiggeri bättre. Att de försöker komma över pengar på ett icke kriminellt sätt är hedrande de tigger inte enbart en viss försäljning av träskedar och blåbär förekommer

Om nu kommunalrådet Jimmy Jansson inte står ut med se tiggare så kan du göra som så många andra ignorera dem låt bli att ge ett bidrag men förnedra dem inte. Tiggeritillståndet på 250 kronor kommer inte att förhindra fattigdom eller att stoppa tiggeriet i vår kommun. Kommunen snarare legitimerar tiggeriet när det är okej att tigga med tillstånd.

Väx upp!

Lennart Clarstedt

You May Also Like