Kommunstyrelsens ordförande – tillika låtsas-socialdemokraten – Jimmy Jansson (S), och, i bakgrunden till höger och något skymd, dennes ideologiska inspiratör Jari Puustinen (M) – tillika kommunalråd i Eskilstunas “blocköverskridande” (S+M+c) kommunstyre. (eFOLKET-illustratör: Tommy Bimman Andersson).

Vadå tiggeriproblem?

Jomendåsåatt… 

Jag är lite turist i Eskilstuna just nu, jo egentligen katt- och husvakt hos mina vänner Lennart och Eila – inte så tungt, känns mest som semester.

Förra veckan kom Eskilstuna upp på riksnyheterna – TIGGERIPROBLEMET. Känns lite magiskt att få vara i centrum när det gäller större händelser, nu jävlar är det dags att få lite rättning i leden, riksplanet har inga problem med tiggare så då tar vi ner det till ett kommunalt “problem”. Lite bak-och-fram-ordning, känns inte som ett större hot i kommunen, men okej då – problem ska lösas.

Eskilstunas kommunstyrelseordförande Jimmy Jansson (S) välkomnar beslutet.
Jag var en gång i tiden också sosse, just nu idag känns det skämmigt. (Konverterade när Göran Persson byggde herrgård)

Socialchefen för Stadsmissionen i Eskilstuna, Carolina Bäck, säger att länsstyrelsens beslut var väntat. Men hon är bekymrad till vad ett tillståndskrav kan leda till.

Min vän Lennart och jag, ja mest Lennart då, gjorde en liten inventering angående problem som finns i Eskilstuna kommun och Region Sörmland och såg då att att det finns lite jobb att göra, men vi vi missade tydligen tiggeriproblemet. ?I dag, i morgon och fler dagar framöver blir det en extra tjuga i pappmuggen. ?

Tommy Fredriksson

You May Also Like