Fiender till vårt dricksvatten: Krigsmakten, regeringen, EU och NATO

Zoltan Tiroler från Jönköping vid den hotade Vätterns sydspets rapporterar om en pågående miljöskandal, och om det folkliga motståndet mot förstörelsen av dricksvattnet och Vätterns unika djurliv och ekosystem.

För vanligt folk … Läs mer “Fiender till vårt dricksvatten: Krigsmakten, regeringen, EU och NATO”

Läs mer

Flera hushåll i västra Eskilstuna utan vatten – Orsak: akuta vattenläckor

Akuta vattenläckor har uppstått i ledningsnätet i Eskilstuna. Problemen berör de västra delarna av stan. De stadsdelar som nämns är Ekeby, Flacksta, Hagby, Folkesta och Hällbybrunn.

På grund av läckorna har vattnet … Läs mer “Flera hushåll i västra Eskilstuna utan vatten – Orsak: akuta vattenläckor”

Läs mer

Kokningsrekommendationen är nu helt hävd för alla områden som berörts i Eskilstuna

Efter omfattande provtagningar och analyser kan Eskilstuna Energi & Miljö nu helt häva kokningsrekommendation som gällt i delar av Eskilstuna med omnejd sedan den 19 oktober.

– De sista provsvaren visar att … Läs mer “Kokningsrekommendationen är nu helt hävd för alla områden som berörts i Eskilstuna”

Läs mer

Rekommendationen om att koka vatten hävs nu i alla områden i Eskilstuna – utom i Valhalla

Nu hävs kokningsrekommendationen i samtliga områden i Eskilstuna med omnejd – utom i stadsdelen Valhalla där ett nytt provsvar fortfarande inväntas innan rekommendationen att koka vattnet kan hävas även där. Det provsvaret … Läs mer “Rekommendationen om att koka vatten hävs nu i alla områden i Eskilstuna – utom i Valhalla”

Läs mer

Bakterier i dricksvattnet i delar av Eskilstuna – boende uppmanas koka vattnet tills vidare

Eskilstuna Energi & Miljö rekommenderar just nu boende och verksamheter i delar av Eskilstuna att koka sitt vatten innan förtäring och matlagning. Prover visar att vattnet innehåller förhöjda halter av bakterier.

– … Läs mer “Bakterier i dricksvattnet i delar av Eskilstuna – boende uppmanas koka vattnet tills vidare”

Läs mer