Från torsdag kväll till fredag morgon blir delar av Eskilstuna utan vatten…

Delar av Eskilstuna blir utan vatten under torsdag till fredag

Eskilstuna Energi & Miljö (EEM) planerar att under torsdag kväll stänga av vattnet i delar av Eskilstuna. Ett planerat arbete ligger bakom nedstängningen.

Torsdagen den 8 december kl. 20.00 till fredag den 9 december kl. 06.00 stängs vattnet av vid Trumslagargården, Viptorp, Nyby, Stenkvista och Hällberga.

– Ett inkopplingsarbete gör att vi behöver stänga av ledningen till dessa områden, säger Martin Linse, gruppchef för VA på Eskilstuna Energi & Miljö.

Placerar ut vattentankar

EEM kommer att placera ut vattentankar där berörda kunder kan hämta dricksvatten. Den ena tanken placeras på parkeringsplatsen vid Skogsängen IP och den andra på grusplanen med den stora julgranen i Hällberga.

– När vattnet kommer tillbaka kan det vara bra att spola igenom en eller flera kranar i hemmet en stund, säger Martin Linse.

– Vattnet kan vara brunt när det kommer igång igen. Missfärgningen består av små partiklar av järnoxid, alltså rost från ledningarna. När trycket i ledningen förändras i samband med läckor, reparation eller underhåll av ledningsnätet kan partiklarna lossna och följa med vattnet, förklarar Martin Linse.

Vit tvätt kan missfärgas

Att vattnet är missfärgat betyder inte att det är farligt, men det kan vara oaptitligt att dricka då det ofta får en smak av järn. EEM:s rekommendation är att undvika att dricka vattnet så länge det är missfärgat. EEM rekommenderar också att man låter bli att tvätta vittvätt för att undvika att kläderna missfärgas.

Vattnet beräknas vara på igen under fredag morgon i berörda stadsdelar.

You May Also Like