Eskilstuna: Protesterna hjälpte inte – Årbyskolans högstadium läggs ner

Under onsdagen fattade Grundskolenämnden beslut om att lägga ner Årbyskolans högstadium. Sammanträdet ska enligt uppgift ha ägt rum på hemlig plats. Det efter rekommendation från säkerhetsavdelningen då protesterna mot en nerläggning varit … Läs mer “Eskilstuna: Protesterna hjälpte inte – Årbyskolans högstadium läggs ner”

Read more

Israel tvingades till reträtt genom CNN:s avslöjande om grym tortyr i häktesläger i Negev-öknen

För en vecka sedan kunde US-amerikanska CNN meddela att de israeliska myndigheterna inlett en evakuering av fängslade palestinier från fånglägret Sde Teiman i Negevöknen. Sde Teimat är en militärbas, belägen 30 kilometer … Läs mer “Israel tvingades till reträtt genom CNN:s avslöjande om grym tortyr i häktesläger i Negev-öknen”

Read more

Kjell Andersson om författaren och antinazisten Kurt Tucholsky (1890-1935)

Kurt Tucholsky föddes och växte upp i en tyskjudisk bankirfamilj i Berlin. Han blev sedan en av de mest lästa och kända antimilitaristiska och antinazistiska författarna under 1920- och 30-talet. På grund … Läs mer “Kjell Andersson om författaren och antinazisten Kurt Tucholsky (1890-1935)”

Read more

Region Sörmlands ekonomi är nu så dålig att man vill sälja ”Vita Huset” – Regionens hjärta och huvudkontor

Kanske en av Sörmlands mest kända byggnader, i folkmun kallad ”Vita Huset” i Nyköping, kan komma att säljas. Det som ett led i att få bukt med Regionens dåliga ekonomi. Huset ägs … Läs mer “Region Sörmlands ekonomi är nu så dålig att man vill sälja ”Vita Huset” – Regionens hjärta och huvudkontor”

Read more

Om den svenska socialdemokratins uppgång och fall – Ny bok av Kjell Östberg

Håkan Blomqvist intervjuar Kjell Östberg.

Intervjun har tidigare varit publicerad i nättidningen Internationalen.

*******

Svensk socialdemokrati var på många sätt unik och välfärdsstaten sågs av många som tröskeln till socialismen. Men partiet Läs mer “Om den svenska socialdemokratins uppgång och fall – Ny bok av Kjell Östberg”

Read more