Det verkar som att branden startat i en markis – enligt Räddningstjänsten hade branden kunnat få förödande konsekvenser… (Foto: Polisen)

Eskilstuna: Mordbrand på Hällby Skola under tisdagskvällen

Vid åttatiden på tisdagskvällen kom ett larm från Hällby Skola i Eskilstuna. Det skulle visa sig handla om en brand i en byggnad på skolan. Enligt Räddningstjänsten hade branden kunnat få förödande konsekvenser. Tack vare rådigt ingripande från allmänheten kunde branden släckas innan den hann sprida sig.

– Vittnen har under kvällen observerat en eller flera ungdomar i anslutning till brandplatsen, och dessa vittnen är vi intresserade av att komma i kontakt med. Därför uppmanar vi nu föräldrar att prata med sina barn och ungdomar som har varit i området under tisdagskvällen. Har man tips eller vill lämna uppgifter i ärendet så går det bra att kontakta oss på telefonnummer på 11414, säger Polisen.

På skolan observerade Polisen även en sönderslagen ruta på skolbyggnaden, men det är i nuläget oklart om det har något samband med tisdagens brand. Brottsrubriceringen är i nuläget mordbrand, alternativt skadegörelse genom brand.

Incident med A-traktor

Polis och räddningstjänst larmades sent på tisdagskvällen till en adress söder om Eskilstuna. Det med anledning av en olyckshändelse med en A-traktor. 

Klockan var då strax före halv tolv på tisdagskvällen. Flera personer hade suttit i en bagagelucka, där passagerare inte får färdas på en A-traktor. I normalfallet är det endast tillåtet med en passagerare som skall vara bältad när det handlar om A-traktorer.

– En person trillade av okänd anledning av fordonet och slog i huvudet. Det är för oss oklart med skadeläget. Standardmässigt kontrolleras nykterhet på föraren, och i detta fall var det utan anmärkning, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Föraren av A-traktorn misstänks nu för vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada.

– Utöver detta har inga större händelser eller våldsbrott kommit till vår kännedom under tisdagskvällen eller natten mot idag onsdag, säger Johnny Gustavsson vid Polisen.

Johnny Gustavsson, Polisen

Läs också:

Nya regler för A-traktorer från och med idag

You May Also Like