Nu är det klubbat – Årbyskolans högstadium läggs ner, och det redan med start från höstterminen 2025…

Eskilstuna: Protesterna hjälpte inte – Årbyskolans högstadium läggs ner

Under onsdagen fattade Grundskolenämnden beslut om att lägga ner Årbyskolans högstadium. Sammanträdet ska enligt uppgift ha ägt rum på hemlig plats. Det efter rekommendation från säkerhetsavdelningen då protesterna mot en nerläggning varit kraftiga – både bland lärare, elever och politiker.

Tilläggas kan att det var en oenig nämnd som under onsdagen fattade beslutet. Liberalerna, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna yrkade alla på avslag. Men den styrande majoriteten i Eskilstuna, Socialdemokraterna och Moderaterna, lyckades ändå klubba igenom ärendet.

– Nu påbörjar vi ett viktigt arbete med att se till att avvecklingen av Årbyskolans högstadium blir så bra som möjligt för Årbyskolans elever och personal, säger Susanne Englund, grundskolechef på Eskilstuna Kommun.

Susanne Englund

”Odemokratiskt och ett slag i ansiktet”

– Det visar på vilken total maktfullkomlighet S och M har i den här kommunen. Det är totalt obegripligt hur man kan gå ut med denna information precis innan sommarlovet. Det är fel i alla led. Det finns en kommunikationsplan i Eskilstuna Kommun. Den har inte använts i detta beslut. Det är odemokratiskt och ett slag i ansiktet. En skam! Det säger Vänsterpartiets gruppledare i Eskilstuna, Maria Chergui i en kommentar på Facebook.

Maria Chergui

Läs också:

Årbyskolans högstadium: Nedläggningsförslaget möter beslutsamt motstånd

Eskilstuna: Kraftfull manifestation mot planen på nedläggning av Årbys högstadium

Eskilstuna: Årbyskolans högstadium läggs ner – ”Eleverna presterar för dåligt”

You May Also Like