Region Sörmlands huvudkontor i Nyköping – i folkmun kallat ”Vita Huset”… (Foto: Wikipedia)

Region Sörmlands ekonomi är nu så dålig att man vill sälja ”Vita Huset” – Regionens hjärta och huvudkontor

Kanske en av Sörmlands mest kända byggnader, i folkmun kallad ”Vita Huset” i Nyköping, kan komma att säljas. Det som ett led i att få bukt med Regionens dåliga ekonomi. Huset ägs idag av Region Sörmland.

En dryg miljard kronor ska som bekant sparas. 700 anställda riskerar att sägas upp inom Regionen. Den politiska majoriteten i Nyköping vill nu sälja Vita Huset. Fastigheten har ett högt värde, och en försäljning skulle vara bra för Regionens usla ekonomi, menar man. Fastigheten är en av inte bara Nyköpings, utan hela Sörmlands mest kända byggnader. Det är också i denna byggnad som Region Sörmland har sitt administrativa säte. Beslut i ärendet ska fattas i nästa vecka på Regionstyrelsens möte.

Kanske borde Regionens flagga vaja på halv stång med tanke på dess ekonomiska situation..?

”Sälj kyrksilvret och sätt sprätt på pengarna”

– Klassiskt amatörmisstag. Sälj kyrksilvret, sätt sprätt på pengarna och stå kvar naken, det säger Kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna, Jimmy Jansson (S) i en kommentar.

Jimmy Jansson menar att risken är stor att man först säljer fastigheten för att sedan hyra tillbaka lokalerna, men för en betydligt högre peng. I slutändan är det skattebetalarna som i så fall får betala en högra kostnad för samma verksamhet. I så fall inte den första som gör det misstaget, menar han.

Jimmy Jansson

”Flytta till Eskilstuna”

Jimmy Jansson säger vidare:

– Om man nu ska flytta till mindre och billigare lokaler har jag ett förslag till den styrande minoriteten. Flytta sätet till Eskilstuna! Jag lovar att vi fixar bra lokaler nära Centralstationen. Det känns som att en ökad närvaro och förståelse för denna ände av länet (Norra Sörmland) kan behövas. Särskilt med tanke på att bassängerna på Mälarsjukhuset ska läggas ner. Regionens politiker kan ha möten i Eskilstunas fullmäktigesal, utan kostnad. Man får närhet till universitetet och mycket mer, säger Jimmy Jansson i en kommentar på sin Facebook-sida.

Huvudentrén till Region Sörmlands huvudkontor i Nyköping…

Idag har Region Sörmland sitt huvudsäte i Nyköping som är Sörmlands residensstad.

Läs också:

Miljardunderskottet i Region Sörmland: Hundratals anställda sägs upp

You May Also Like