Norge och Irland erkänner Palestina – Israel tar hem ambassadörerna från Oslo och Dublin

Norge och Irland meddelar idag att de kommer att erkänna Palestina som stat. I Europa har sedan flera år Island och Sverige (som enda EU-stat, 2014) redan gjort detta.

Norges och Irlands … Läs mer “Norge och Irland erkänner Palestina – Israel tar hem ambassadörerna från Oslo och Dublin”

Read more

Svenska anarkister och syndikalister i spanska inbördeskriget

De svenska korrespondenter som var först att rapportera direkt från Spanien under inbördeskriget var anarkister och syndikalister. De skrev fler reportage än den övriga svenska pressens utsända och det var de som … Läs mer “Svenska anarkister och syndikalister i spanska inbördeskriget”

Read more

Den spanska valutgången: Första steget i en process för djupgående samhällsomdaning?

I Spanien har den konservativa regeringen med premiärminister Rajoy tvingats avgå efter att ha förlorat en förtroendeomröstning i parlamentet. Det konservativa partiet Partido Popular (förkortas PP) har skakats av en mängd uppseendeväckande … Läs mer “Den spanska valutgången: Första steget i en process för djupgående samhällsomdaning?”

Read more

FN:s Människorättskommitté underkänner Spanien medan Venezuela får godkänt

I sin regelbundna genomgång har FN:s Människorättskommitté nu publicerat sin bedömning av hur de mänskliga rättigheterna efterlevs i Spanien, Venezuela, Storbritannien, Makedonien, Kanada, Uzbekistan och Frankrike.

Helt motsatt den bild som sprids … Läs mer “FN:s Människorättskommitté underkänner Spanien medan Venezuela får godkänt”

Read more