Klubb Hybrid uttalar sig om lördagskvällen

Lördagen den 16 februari arrangerade Klubb Hybrid en konsert på K13 i Eskilstuna. Mitt under evenemanget kom polisen och beslag tog en mindre mängd alkohol och kontanter. Nu är två av Klubb Hybrids medlemmar misstänkta för brott mot alkohollagen och ordningslagen.

Nu uttalar sig Klubb Hybrid på föreningens Facebooksida:

Klubb Hybrid är en lös sammansättning av människor som gillar metal, … Läs mer

Läs mer

En musikprofil i Eskilstuna har lämnat oss

Björn Hultsten är död. Under ett drygt halvsekel intog han en central plats som musikant inom genren svängig elektrifierad populärmusik, influerad av nordamerikansk och brittisk rock och blues.

Björns första instrument var klarinett. Vid 60-talets mitt förekom det att han trakterade den även offentligt. Bland annat på legendariska klubben Lucidor – från början ett slags kooperativ, startat av en handfull … Läs mer

Läs mer

Recension: Simma I Vättern – Är du nöjd?

Band: Simma i Vättern.
Skiva: Är du nöjd?
Genre: Punk.
Utgivningsår: 2018.

Eskilstunabandet Simma i Vättern bildades 2004 och har själva släppt några skivor innan Buzzbox Records tog vid och släppte “Inget blir som man tror” 2007 vilket är bandets senaste skiva. 2011 spelade de in 12 nya låtar men skivan dröjde och släpptes inte förrän i år.

Simma i … Läs mer

Läs mer

Det luktar succé om Bleak Outlook DC

Efter att deras tidigare band la ner startade Thomas Wahlström, Jörgen Bröms och Peppe Johansson upp nya bandet Bleak Outlook DC. Nu har de gett ifrån sig sitt första livstecken genom en EP släppt på digitala plattformar.

Innan året är slut kommer Eskilstunabandet Bleak Outlook DC att släppa fyra låtar på vinyl. Det är Pipaluckbolaget som ger ut den. En … Läs mer

Läs mer

Alex & Freddy på Sommartorget i Torshälla 20 juli

Var och såg deras uppträdande och tyckte var kanonbra. Jätteduktiga killar båda två. Alex Eklund sjöng och Freddy Karlsson spelade gitarr. Uppskattningsvis var det nog ca 50-tal personer som hade tagit sig dit för att lyssna och se dom uppträda.

Dom körde blandning av Alex´s egna låtar och andras låtar. Spelningen på Östra torget kom sig av att en annan … Läs mer

Läs mer

Recension: Rob Farley And The Failers – Colaborando

Band: Rob Farley And The Failers
Skiva: Colaborando
Genre: Punk
Utgivningsår: 2017
www.rfatf.se

Man skulle ju kunna tro att Eskilstunabandet Rob Farley And The Failers är ett halvdant tributband till Bob Marley And The Wailers, men så är inte fallet. Jag gillar det fyndiga bandnamnet och jag gillar bandets devis

– Vi vill få folk att både dansa och tänka … Läs mer

Läs mer

Max Hökdal tar de stora rockbanden till stan

Max Hökdal sa upp sig från sitt jobb på kommunen och gick från att hyra ut scenerna i Eskilstuna till att själv arrangera konserter. Hans nystartade bolag Eskilstunakompaniet har redan tagit hit flera stora artister till stan och under 2018 kommer ytterligare flera stora namn till Lokomotivet.

Max är född och uppvuxen i Eskilstuna och har alltid haft ett musikintresse. … Läs mer

Läs mer