Recension: Rob Farley And The Failers – Colaborando

Band: Rob Farley And The Failers
Skiva: Colaborando
Genre: Punk
Utgivningsår: 2017
www.rfatf.se

Man skulle ju kunna tro att Eskilstunabandet Rob Farley And The Failers är ett halvdant tributband till Bob Marley And The Wailers, men så är inte fallet. Jag gillar det fyndiga bandnamnet och jag gillar bandets devis

– Vi vill få folk att både dansa och tänka på samma gång.

Grundpelaren i Rob Farley And The Failers musik är helt klar punkrock men det slår mig snabbt hur mycket det spretar. På ett positivt sätt ska jag säga. Den stora anledningen till spretigheten beror förmodligen på att bandet inte hade någon plan på hur de skulle låta utan spelar bara musik de själva skulle lyssna på.

Jag tycker att de lyckas riktigt bra. Genom att inte hålla sig benhårt till en genre blir varje låt intressant. Flera av låtarna rör sig mot amerikansk streetpunk i samma anda som Rancid och Street Dogs men det skulle inte förvåna mig om Rob Farley och grabbarna även har lyssnat en del på Misfits. Utöver det har de dessutom slängt in en skalåt som svänger riktigt bra.

Dinero som i mitt tycke är en av skivans bästa låtar är på spanska medan resten av låtarna är på engelska. Men hela tiden finns den spanska accenten där och det tillför en bra känsla i låtarna. Jag tycker att Ivan Manteca Cabañes a.k.a Mr Rob Farley har en röst som är klippt och skuren till den välspelade musiken.

Det är egentligen bara Fail Again som jag har riktigt svårt för, den är någon sorts 80-tals hårdrocksdänga med synt och hela köret, om man ser den som en ironisk pastisch fungerar det förvisso. Det finns några andra små tendenser till hårdrock som kanske hade fungerat i en annan kontext men som för min del kunde ha utelämnats då jag tycker att deras punk håller hög klass.

Ser man till helheten tycker jag att det är en intressant skiva som det sex man starka bandet har skapat. De låtar som går bäst hem hos mig är Prophecies, Dinero, Sleep och Hi Kids Walt is here. Skivan innehåller totalt 11 låtar och klockas in på drygt 29 minuter.

Har ditt band släppt en skiva och vill ha en recension? Kontakta då mikael.strom@efolket.se Det spelar ingen roll vilken musikstil ni spelar. Ni kan också höra av er om ni vill bli Månadens Band i eFOLKET.

You May Also Like