Det luktar succé om Bleak Outlook DC

Efter att deras tidigare band la ner startade Thomas Wahlström, Jörgen Bröms och Peppe Johansson upp nya bandet Bleak Outlook DC. Nu har de gett ifrån sig sitt första livstecken genom en EP släppt på digitala plattformar.

Foto: Tom Holmlund.

Innan året är slut kommer Eskilstunabandet Bleak Outlook DC att släppa fyra låtar på vinyl. Det är Pipaluckbolaget som ger ut den. En av de låtarna finns med på den här digitala EPn och redan nu kan jag känna doften av succé. För Democrazy är en stenhård punkrocklåt som är lagom melodiös och bjuder in till allsång i refrängen men med attityd så det räcker och blir över. En blivande hitlåt alltså.

På B-sidan hittar vi People Are vilket är en cover av Thomas andra band Aggressive Soccer Moms. Men Bleak Outlook DC har arrangerat om den ordentligt och gör den i mitt tycke bättre än originalet.

Om man går igenom alla band från sent 70-tal och framåt som medlemmarna spelat och spelar i skulle jag vilja påstå att det här är det absolut bästa de gjort. Det är svårt jämför Bleak Outlook DC med något annat band. Jag tycker de har något eget där de blandar klassisk punkrock med den något hårdare amerikanska hardcoremusiken. Framtiden ser helt klart ljus ut för Bleak Outlook DC.

You May Also Like