Scenknuten ordnade uppskattad sång- och musikkväll vid Rademachersmedjorna

Det såg ett tag hotande ut med mörka moln och tillfälliga skurar men när väl Scenknutens Allsång i Smedjorna drog igång på lördagskvällen den 6 augusti så sken solen och det fina vädret höll sej under hela programmet.

Presentatör under kvällen var Scenknuten-medlemmarna Alex Eklund och Thomas Rudenäs. Dom hade bakom sej ett band bestående av Jappe Petersson, Niklas Hillman, Johan Morén och Stefan Eriksson. Och inte minst sångerskan och munspelaren Linda Ahlsén, också från Scenknuten.

Flera hundra Eskilstunabor hade bänkat sej framför Rademachersmedjornas scen och flera fick nöja sej med ståplats. En publiksuccé alltså.

Före allsångsprogrammet framträdde trubaduren Andreas Isvoosig med sina visor.

Allsången varvades med artistframträdanden där Alex och Thomas själva förtjänstfullt bidrog.

Ett kort men informativt föredrag om Scenknutens historia framfördes av den tidigare ordföranden Hans Rosengren. Rötterna går tillbaka till 1945 då Scenknuten bildades som ett nätverk för utövande artister. Idag behöver man inte vara etablerad artist för att bli medlem, alla kan bli medlemmar och på så sätt har Scenknuten också blivit en plantskola.

Närvarande eFOLKET-reportrar fick i pausen en pratstund med Alex och Thomas.

Dom kunde berätta att det var första gången som föreningen gav sej in på den här typen av arrangemang men hoppades att man skulle kunna återkomma. Flera i publiken hade uttryckt att dom hoppades på att detta skulle bli en tradition. Thomas och Alex menade att man nästa år kanske skulle kunna utvidga antalet sponsorer. I år samarbetade man med Fristadens Kafé&Våffla. Idrottsföreningar och olika utskänkningsställen hade också skänkt lotteripriser. En presentation av och intervju med representanter för Eskilstuna United, Guif:s damlag, och Eskilstuna Basket skedde också från scen.

Annars kunde Thomas och Alex berätta att det föreningen nu jobbar med är en musikalversion av Sällskapsresan. Premiär blir den 15 oktober. Man brukar också varje år sätta upp en barnpjäs men i år går resurserna och all kraft till Sällskapsresan.

Pandemin påverkade naturligtvis också Scenknuten. Musikalen Sugar fick skjutas till att pandemiläget lugnade ner sej 2021. Man hann kör ett tag innan läget än en gång förvärrades.

Rekryteringen tycker Thomas och Alex går bra. Framförallt har nya ungdomar anmält sej inför Sällskapsresan.

Vi på tidningen eFOLKET önskar Scenknuten lycka till, ser fram emot premiären den 15 oktober och hoppas på fler allsångskvällar.

You May Also Like