Klubb Hybrid uttalar sig om lördagskvällen

Lördagen den 16 februari arrangerade Klubb Hybrid en konsert på K13 i Eskilstuna. Mitt under evenemanget kom polisen och beslag tog en mindre mängd alkohol och kontanter. Nu är två av Klubb Hybrids medlemmar misstänkta för brott mot alkohollagen och ordningslagen.

Nu uttalar sig Klubb Hybrid på föreningens Facebooksida:

Klubb Hybrid är en lös sammansättning av människor som gillar metal, punk och annan undergroundkultur. Föreningens huvudsakliga inriktning är att kombinera olika musikstilar och konstformer som inte är tillgängliga på större scener. Evenemangen har varit uppskattade och besökts av ungdomar i åldrarna 18-74 år. Föreningens verksamhet är inte vinstdriven och har i genomsnitt gått back 3500 kronor per evenemang.

I lördags kväll kom polisen till lokalen på Kriensensgatan i Eskilstuna och beslagtog öl och vin som inhandlats inför kvällens spelning. Det handlade om en mindre mängd alkohol. Polisen beslagtog även kontanter som skulle användas som reseersättning för det finska bandet Hexhammer. Samtliga som vistades i lokalen hanterade situationen på ett bra sätt utan att störa polisen i deras arbete. När polisen hade lämnat lokalen slutfördes spelningen med Hexhammer, Crushed Skull, Sepulchral Frost och Mareld. Trots omständigheterna blev det en lyckad musikkväll med trevlig stämning.

Spelningen arrangerades som ett enskilt slutet arrangemang med alkoholförsäljning till självkostnadspris. Det är tillåtet enligt alkohollagen. Föreningen har tidigare rådgjort med kommunens alkoholinspektör som inte haft invändningar under förutsättning att det inte handlar om en regelbunden verksamhet.

Poliserna på plats gjorde en annan tolkning. De bedömde att spelningen hade annonserats utåt och att det därmed inte handlade om ett slutet sällskap. Utifrån detta är två av föreningens medlemmar misstänkta för brott mot alkohollagen och ordningslagen.

Under de senaste åren har liknande händelser drabbat musikarrangörer i bland annat Göteborg och Malmö.Det är beklagligt då det ytterst begränsar kulturutbudet för vuxna som inte vill drunkna i den kommersialiserade mainstreamsörjan.

Klubb Hybrid kommer inte att bemöta KFUM’s påståenden i dagens upplaga av Ekuriren.

Alla inblandade vet att Klubb Hybrid och KFUM har haft ett välfungerande samarbete under en längre tid. Bland annat har KFUM´s café lagat mat till både band och besökare. Klubb Hybrid har även haft ett välfungerande samarbete med Studiefrämjandet Musik Sörmland och världens bästa musikhandlare Hammar Musik AB. De har hjälpt till med peppning, ljudutrustning, konstiga discolampor och mycket annat.

Vi tackar band och medlemmar för all support och bidrag till en trevlig stämning i lördags!

//KLUBB HYBRID

Läs även eFOLKETS tidigare artikel om Hotet mot den fria kulturen där polisen utförde ett liknande tillslag mot Truckstop Alaska i Göteborg förra året

Mikael Ström

You May Also Like