Alex & Freddy på Sommartorget i Torshälla 20 juli

Var och såg deras uppträdande och tyckte var kanonbra. Jätteduktiga killar båda två. Alex Eklund sjöng och Freddy Karlsson spelade gitarr. Uppskattningsvis var det nog ca 50-tal personer som hade tagit sig dit för att lyssna och se dom uppträda.

Dom körde blandning av Alex´s egna låtar och andras låtar. Spelningen på Östra torget kom sig av att en annan artist hade hoppat av, så hoppade dom in lite snabbt.Dom har haft en paus på 3 år som dom inte har spelat ihop. Själva tycker dom att spelningen gick hyfsat, men jag säger att den gick mer än hyfsat.

Fick en intervju med killarna efteråt.
Att det kommer sig att dom spelar ihop är tack vare Freddy´s pappa Mats. Han hade hand om spelningarna (trubadurkvällar) på Snäckberget för några år sen. Och Freddy frågade Alex om han ville komma och sjunga några låtar en kväll, och så blev det. Även efter det blev det några spelningarna ihop.

Både Alex och Freddy har gått på Årbyskolans musikinriktning: SOTA (School of The Art). Alex har sjungit sen han var liten, men musiken blev mer på allvar när han började i SOTA i högstadiet och Freddy började i SOTA redan i årksurs 6 med att spela gitarr.

Efter högstadiet började Freddy vara på Balsta och spela och skriva egen musik. Han jobbar idag på Folkuniversitet på Balsta med musik hela dagarna. Tycker att det är kul att få jobba med musik som är ett stort intresse. Hans inspiration idag med musik är gärna få uppträda och skriva egna låtar. Och att följa med Alex kanske på några spelningar.

Alex´s inspiration driver honom att skriva egen musik och att komma ut och göra spelningar. På senare tid att få spela det man vill och inte det man måste. Annars till vardags jobbar Alex på Carlings.
Och när han inte jobbar så är han gärna i studion med Stefan Eriksson(hans gamla lärare från Årbyskolan).

Där han skriver egen musik, och till GLB (Stefans o Alex´s lilla egna sidoprojekt). Spelar också in egna låtar.
Dom släppte under fotbolls-VM en inofficiell VM-låt och jag tycker den är jättebra låt. Det kommer säkert nåt skoj från GLB i framtiden.

Hans närmaste projekt på musiksidan är att förhoppningsvis till hösten släppa en singel med egen musik. Och så kommer han vara med i Scenknutens uppsättning av FAME i höst som har premiär i oktober.

Sen att det blir en ganska lugn vår då hans EP förhoppningsvis kommer att släppas och hoppas på att komma ut och få göra lite spelningar med sina egna låtar.

Stefan som han jobbar ihop med musiken är en upptagen man. Som spelar i flera band, och spelar med Luna Joyce som är hans dotter.

Ser fram emot både musikalen FAME, och singeln o EP:n.

Och att Alex och Freddy kanske göra nåt mera ihop i framtiden.

Slutord: Begåvade killar som var värda att lyssna på i värmen fredagen 20 juli i Torshälla.

You May Also Like