Konkurrensverket har gjort razzia mot flera livsmedelsföretag i Sverige – Företag misstänks ha samordnat priser

Konkurrensverket har gjort oanmälda besök hos flera företag inom livsmedelsbranschen i mellersta och norra Sverige. Myndigheten misstänker att företagen på ett otillåtet sätt har samordnat inköps- och försäljningspriser. Samtidigt har även konkurrensmyndigheten … Läs mer “Konkurrensverket har gjort razzia mot flera livsmedelsföretag i Sverige – Företag misstänks ha samordnat priser”

Read more

Sveriges finansminister kallar till sig de stora livsmedelsjättarna – det efter den senaste inflationssiffran

Finansminister Elisabeth Svantesson (M) kallar nu till sig de stora matjättarna. Det för att ha en diskussion kring den senaste inflationssiffran i Sverige och de skenande matpriserna.

– Det är oacceptabelt om … Läs mer “Sveriges finansminister kallar till sig de stora livsmedelsjättarna – det efter den senaste inflationssiffran”

Read more

Efter våldsamma prishöjningar: Kunder inte längre lojala mot sin stammisbutik

De kraftigt höjda priserna på livsmedel har lett till att man som kund inte längre är lika lojal mot den livsmedelsbutik som man kanske vanligtvis brukar handla i. Enligt branschorganisationen, Svensk dagligvaruhandel, … Läs mer “Efter våldsamma prishöjningar: Kunder inte längre lojala mot sin stammisbutik”

Read more