Förpackningarna är lika stora – men två glassar har spårlöst försvunnit…

Trolleri! Två glassar försvann spårlöst…

Krympflation är ju ett fenomen som funnits ganska länge, men det har på kort tid blivit mycket mer förekommande, då tillverkare av olika livsmedelsprodukter vill försöka dölja prishöjningarna. Det vill säga, när tillverkaren inte riktigt vågar höja priset mer så minskar man i stället på innehållet i en förpackning, samtidigt som produkten kostar lika mycket, eller ibland till och med mer. Insändarskribenten är upprörd över det faktum att Sun Lolly nu tycks vara ytterligare ett företag i mängden som vill lura oss kunder.

Jag och frugan köpte isglass här om dagen. Passar ju bra nu när det blivit så hiskligt varmt. Just denna glass har vi köpt under ganska många år. Vi blev dock väldigt besvikna när vi fick se att nu även denna produkt drabbats av fenomenet krympflation. 10 glassar har nu plötsligt blivit 8.

Det som gör mig mest upprörd är inte det att två glassar spårlöst försvunnit, utan det faktum att förpackningen fortfarande är exakt lika stor. Jag har mätt kartongen med linjal på alla håll och kanter. Naturligtvis vill inte företaget som säljer produkten att vi som konsumenter ska märka något. De tror tydligen att vi är helt jävla dumma i huvudet!

/Besviken glasskonsument i ett sommarhett Sverige

Läs också:

Kvinna anmäler GB Glace för prisfusk

You May Also Like