Insändare: Till minne av de 73 offren för terroristdådet 1976

Idag (6/10) hölls en värdig minnesceremoni för att hedra de som dog för 40 år sedan på grund av ett attentat utförd av USA-stödda terrorister. 6 oktober är årsdagen av sprängningen av Cubanas flight 455 då 73 försvarslösa och oskyldiga människor dödades av CIA-backade terroristerna Luis Posada Carriles och Orlando Bosch. De båda skyddades av USA:s regering när de anlände till Miami. Ett åtal skulle visat de direkta banden mellan USA och brottet som skedde över Barbados.

161010-zt-1200-img_1676Det upprörande är att Posada fortfarande lever i Miami. Och brott som detta är anledningen att de 5 kubanska hjältarna åkte till Miami i början på 1990-talet för att skydda sitt folk från fortsatta terroristattentat med ursprung i Miami. Washington vägrar att åtala, eller utlämna, Carriles. Tillsammans med det kubanska folket kräver vi rättvisa.

Fidel Castros slutord vid minnesceremonin för offren på Revolutionsplatsen: ”Man kan inte säga att vi delar sorgen. Nej, sorgen är mångdubblad. Idag gjuter miljoner kubaner sina tårar tillsammans med offrens nära och kära. Och när ett beslutsamt och kraftfullt folk gråter, då darrar orätten.!”

You May Also Like