Staffan Westerberg lever på Eskilstuna Konstmuseum

Att hitta aktiviteter i hettan kan vara svårt. Men Staffan Westerbergs utställning på Eskilstuna konstmuseum kan vara den bästa hittills.

Westerberg beskriver det själv som att han slår upp dörrarna till sitt liv. Det är en samling av föremål som han har i sitt eget hem.

Det är ett unikt val av olika ting som han har samlat på sig genom åren. Och du kan verkligen känna det i alla saker som finns i utställningen att detta är en väldigt lekfull och ödmjuk teaterperson.

En märker verkligen av att Westerberg är en mångsysslare till hög grad, en får inblick av alla dessa sysslor, från trollkarl till dockmakaren.

I det svala rummet som de har byggt upp på museet kan du se utöver alla små fina rariteter, även dokumentärfilmer, gamla anteckningar och stora porträtt av “Mor” och “Far” som han delar med sig av.

Det är en inte en utställning som många andra och den kan en gärna komma tillbaka och njutas av flera gånger för att hinna se allting.

Om detta inte faller dig i smaken så finns Birgitta Burlings separatutställning i rummet bredvid. Med abstrakta målningar och skulpturer i sin utställning som hon kallar “Trädgården”. En kan få känslan att det handlar om former och rörelse. Med strukturer på både målningarna och skulpturerna så kan du se hur hon dragit med bland annat penseln och fingrar på ett emotionellt sätt.

Båda utställningarna håller på till 9 september på Eskilstuna Konstmuseum.

​Linnéa Eriksson

You May Also Like