Stefan Lengstrand. Foto: André Karjel.

Minnesord, Stefan Lengstrand

En av Eskilstunas musikprofiler har lämnat oss, Stefan Lengstrand avled den 15 juni i en ålder av 71 år.

Vilket liv Stefan hade, Göteborgspojken som blev en av Eskilstunas och Skogstorps musikstoltheter levde verkligen sitt liv för musiken.

Stefan började spela gitarr på 60-talet och spelade med i det populära dansbandet Bhonus under 80- och 90-talen. Med Bhonus blev det många turnéer och spelningar, men Stefan hade en stor kärlek för bluesmusik och countryn. Countrypassionen tog honom på resor till Nashville där han, som överallt, fick många vänner.

Hans ödmjukhet, lyhördhet och hjälpsamhet till dom han kände var stor. Ett oändligt intresse för att hjälpa andra musiker, vare sig det handlade om att hitta ett instrument eller uppmuntra deras spelande.

I Skogstorp byggde han upp sin egna musikstudio, Trick Track Studio, där han hjälpte många att spela in musik och skapade sin egna musik.

Under många år var Stefan scenmästare på Josefs House of Blues och såg till att scenljudet var på sin plats på spelningarna på puben.

Måndagsmötena med “grabbarna” på Janeling var viktiga att närvara på för honom, där samlades dom för att prata om livet och han var en del av detta gäng i 26 år.

Stefan och hans fru Eeva bosatte sig i Skogstorp på 80-talet och har tillsammans barnen Lars och Karin. Dom vet allt om hans kaffepauser, sitter smuttandes med en espresso och en bit helnöt eller såklart en bakelse. Hur han alltid har ett göteborgsskämt på lager för att lätta upp stämningen.

Det är många vänner, kollegor och familj som idag sörjer Stefan Lengstrand. Men han kommer inte glömmas bort i musikvärlden i Eskilstuna där hans musikanda och person alltid kommer leva kvar.

Minnessida.

Linnéa Lindbom

You May Also Like