Kollage Ingrid Stenlund.

Flimmer på Biografbaren

Det är söndagen den 6:e mars. Vi kliver in i ett rött rum på Biografbaren på Järntorget i Eskilstuna. En bild på väggen visas och det står Flimmer.

Flimmer är föreställningens namn. Angelina Pavanelli och Ingrid Stenlund har bjudit in oss till ett uppträdande som sent ska glömmas.

Förväntansfullt och helt ovetandes om vad som väntas med denna musik- och poesikväll sitter alla knäpptysta innan artisterna kommer in på scenen. Vi möts av ett lugnt tempo och får börja med en slags meditationsövning. Det blir en av deras ljudkonster som spelas upp under kvällen och som känns som det både ska tas på allvar och samtidigt är ett ifrågasättande av självhjälpsklyschor och den kulturen vi har idag. Där vi ska sträva efter att ha kontroll över våra liv och påverka sånt som egentligen inte kan styras.

Angelina Pavanellis låtar uttrycker en skörhet, hur du i relation till andra och dig själv kan vara så komplex. Angelinas skörhet passar fantastiskt bra ihop med Ingrid Stenlunds kan tyckas råa poesi. Ärligheten i både Ingrids och Angelinas texter är så otroliga, båda lyckas fånga oss med sina ord som beskriver samtiden väldigt väl.

Det känns så vackert alltihop med ord som vävs in om livets svårigheter, trauman och livsöden. Om de mänskliga bristerna och hur vi borde känna, vad som är det rätta att känna.

Humorn finns också där när vi bland annat får höra om perfektionisten som försöker vara spontan, Ingrid berättar om virkade dammtussar i stålull.

Det som slår en är att det är så igenkännande, Angelina och Ingrids texter far runt i huvudet och talar om kärlek, ensamhet, ångest, tragedi och hjärtinfarkt. “Tänk på avståndet mellan hej och hejdå, nu och då.” Text från en av Ingrids dikter.

“Är det värt att dö för” sjunger Angelina Pavanelli och Ingrid Stenlund stämmer in tillsammans med sin vän och det blir magiskt. Vissa saker är kanske inte värt att dö för.

Men vissa saker är definitivt värda att se och jag skulle rekommendera att boka en biljett för att se nästa föreställning av Flimmer på Biografbaren den 27 mars.

Linnéa Lindbom 

You May Also Like