Solidaritet under den första maj 2023, på bilden Linnéa Lindbom, som talade för eFOLKET. Alla foton: Rolf Waltersson.

eFOLKETs tal på Första Maj

Under Vänsterpartiets första majtåg höll vår chefredaktör Linnéa Lindbom tal på Järntorget för eFOLKETs räkning. Eftersom alla inte kunde vara på plats så lägger vi upp talet så ni har möjlighet att ta del av det.

Hon höjde PKK-flaggan i tåget för att visa sin och tidningens solidaritet med kurderna som blir attackerade i Kurdistan.

*****

Vi måste prata om Nato – KRIGSMAKTEN NATO!

Ni vet det Nato som Sverige helt plötsligt bara måste gå med i tillsammans med Finland.

Vi hör få röster emot detta politiska beslut. Som kommer att innebära en stor förändring, oerhörda kostnader och risker för Sverige. Men Detta ska tydligen bara ske, pga “säkerheten”.

Men som ni kanske ser och hör så är jag och min tidning eFOLKET inte så jätteglada i krig, vapen och våld.

Vi vill inte vara en del av Nato. Och jag tror att det är en illusion att vi behöver Nato.

Nej, vi behöver inte Nato, Nato behöver oss och vårt land.

Det kan bli stora konsekvenser att gå i förbund med krigsmakter som USA och Turkiet. Vill vi ens gå i allians och stödja land som Turkiet, dom som anfaller kurderna i Syrien och Irak med kemiska bomber.

All skrämselpropaganda vi blir matade med att Nato är den enda vägen att gå är en skam. Vi behöver en mer nyanserad media.

Och vi behöver inte mer krig och våld. Och nog vet vi om hur våld påverkar oss i lilla Eskilstuna, som fått utstå för mycket våld.

Vi behöver mer antimilitarism och röster som jobbar för fred, för klimatet, vi behöver skapa en bättre värld för barnen.

Vi måste prata om Nato. Vi måste skriva om Nato, ifrågasätt Nato, tillsammans. Vi på eFOLKET försöker jobba för att skapa fler röster och gå mot krigen, ifrågasätta och diskutera hur vi kan utveckla samhället. Vi behöver ett vänster som arbetar tillsammans, går ihop och visar att högerpolitiken inte fungerar i vårt samhälle.

Gå med i eFOLKET och gör din röst hörd!”


Linnéa Lindbom från eFOLKET.

You May Also Like