Foto: Rolf Waltersson.

Protestmanifestation i Eskilstuna mot den brutala högerkuppen i Bolivia

Under lördagen ( idag 16/11) hölls på Fristadstorget en protestmanifestation mot den våldsamma högerkuppen i Bolivia. Talare från Vänsterpartiet, Kurdiska kulturföreningen, Svensk-Kubanska Föreningen, och eFOLKET manade till solidaritet till solidaritet med Bolivias folk i deras ansträngningar att slå tillbaka högerns, överklassens och fascisternas kupp och lynchjustis.

Med på mötet var också många chilenare och en av dem, Nora Vera uppmanade till enad solidarisk kraftsamling. Även i Chile för nu en bred folkrörelse en hård kamp mot högern. Och även där har högerns våldsapparat gått till angrepp med många dödade som följd.

På mötet fanns även medlemmar i Latinamerikagruppernas Eskilstuna-avdelning. eFOLKET erfor att många av de närvarande på Fristadstorget nu vill att Latinamerikagrupperna i Eskilstuna skall fungera som samlande organisation för solidaritetsarbetet med den folkliga kampen mot högern och de fascistiska krafterna; krafter som hela tiden och i hela Latinamerika backas upp av CIA och USAs: regering –  och denna supermakts profitsökande kapitalistiska storbolag.

You May Also Like