Konstlotteri på Eskilstuna Folkhögskola

På torsdagskvällen den 28 februari höll konstlinjen på Eskilstuna Folkhögskola en tillställning som de kallade “konstlotteri”. Konstlinjen har nästan 30 elever uppdelade i två årsklasser, berättar konstläraren Ingela Svensson. På konstlinjen kan eleverna studera allt från måleri, grafik till keramik. Tanken med det anordnade konstlotteriet är att få ihop till pengar till årets skolresa som ska gå till Helsingfors. Förra året var resmålet Budapest. Totalt delades 120 lotter ut i kamp om de 20-talet priser, som bestod av tavlor som eleverna målat.

eFOLKET bytte några ord med en av konstlinjens elever. Johanna Quantaquapende är född och uppväxt i Rom men bor sedan fem år i Sverige med sin sambo. Johanna uttrycker entusiasm över de möjligheter som genom det svenska utbildningssystemet har öppnats för henne. Till skillnad från i Italien är ju utbildningen gratis här, och möjligheten till studielån och extrajobb finns. Hon berättar att hon på konstlinjen blivit så inspirerad att hon nu har siktet inställt på att studera grafik och illustration på Konstfack i Stockholm.

Under tillställningen bjöds även på fika till de cirka 70-talet besökare, som såg ut att ge varandra en trevlig torsdagskväll.

Text: Linus Bouvin

Foto: Tommy “Bimman” Andersson

You May Also Like