Grundenfest - midsommar - Inger Salam Nouri.

Midsommarfest på Grunden

35 deltagare slöt upp på Föreningen Grundens midsommarfirande som hölls i Unga örnars lokal i Skogsängen. Grunden är en nationell förening som finns till för att ge funktionshindrade en meningsfull fritid. Inger Salam Nouri är Grundens ordförande i Eskilstuna.

– Det är många funktionshindrade som sitter ensamma hemma under de stora högtiderna. Vi vill kunna erbjuda dem här människorna en gemenskap. Därför brukar vi ordna fester till dessa dagar. Det brukar vara väldigt uppskattat. Fotbollslaget AFC har gått in och stöttat oss med 10 000 kr för dessa ändamål. Det är med dem pengarna som vi finansierar våra högtidsfester.

På senare tid har även nyanlända inkluderats i föreningen. Integration är en viktig fråga för Grunden. Med på midsommarfesten är Azem Sylejmani. Azem kommer från Kosovo och har en son som hotas om utvisning från Sverige. Grunden har dragit igång en namninsamling som ska få Azems son att få stanna i landet.

– Det börjar kännas bättre nu när vi får stöd från andra. Min son Lenard har svår autism och kommer inte klara sig i Kosovo. Anledningen att vi flyttade till Sverige var just därför. Nu har 400 personer skrivit under namninsamlingen och vi börjar se något form av ljus i tunneln.

Under festen bjöds det på sill och potatis och glass och jordgubbar till efterrätt. Deltagaren Tommy Karlsson var nöjd efteråt.

– Det har vart väldigt trevligt. Maten och sällskapet har vart bra. Med hopp om fler tillfällen.

Linus Bouvin

Läs mer:

You May Also Like