Han erkänner!

Ulf Kristersson vill ta bort EBO lagen helt och hållet. Lagen har kritiserats hårt sistone. Ser ut som om en ändring har majoritet i riksdagen. Asylsökande ska hålla till i migrationsverkets förläggningar. Men han erkänner att det var regeringen Bildt som införde den 1994! Fantastiskt!

Ju högre borgarna skriker att sossarna måste ändra en lag – eller något annat – desto säkrare kan vara att det var de som införde lagen eller genomförde den kritiserade förändringarna.

Så kom ihåg det här.

  • 1976 – 1982 Borgerligt styre under Fälldin och Ola Ullsten. Interna bråk medförde att svenska folket fick rösta om kärnkraften. Att följa folkomröstningens resultat har de haft f-t svårt för.
  • 1991 – 1994 Moderatledd regering under Bildt. Mest känt för en marginalräntan på 500 procent en kort tid. Har för mig att Kristersson tog upp det för ett tag sedan. Det lät som om han inte hade en aning om att ansvaret var borgerligt. De gick på valutaspekulanternas trick. I överenskommelsen som borgarna gjorde med Socialdemokraterna för att få slut på eländet förlorade alla anställda i Sverige två semesterdagar. Dem har det varit tyst om sedan dess, minsann!
  • Och sedan har vi regeringen Reinfeldt 2006 till 2010. “Omregleringen” av Apoteken var deras verk…

Minns detta. Att när Kristersson & Kompani ställer krav på att något ska ändras – kolla alltid när lagen infördes eller beslutet togs.

Siv Aksila

You May Also Like