Hyresförhandlingarna för kommunala Kfast i Eskilstuna klara – rekordhöjning

Det kommunala fastighetsbolaget i Eskilstuna, Kommunfastigheter (Kfast), har nu tillsammans med Hyresgästföreningen kommit överens om de nya hyrorna. Hyrorna kommer att höjas med 4,45 procent. Höjningen gäller från och med den 1 … Läs mer “Hyresförhandlingarna för kommunala Kfast i Eskilstuna klara – rekordhöjning”

Read more

Kfast och Securitas startar Eskilstunas första trygghetsjour!

Nu är det klart att Securitas blir Kommunfastigheters nya partner för ett tryggare Eskilstuna. Tillsammans ska de båda aktivt arbeta med trygghet genom en ökad närvaro i olika bostadsområden i hela Eskilstuna … Läs mer “Kfast och Securitas startar Eskilstunas första trygghetsjour!”

Read more

Så mycket höjs hyrorna hos Kommunfastigheter i Eskilstuna!

Nu är hyresförhandlingarna för allmännyttan i Eskilstuna för 2022 klara. Hyran höjs med 1,9 procent – det har det kommunala bostadsbolaget Kommunfastigheter och Hyresgästföreningen nu kommit överens om.

Den nya hyran börjar … Läs mer “Så mycket höjs hyrorna hos Kommunfastigheter i Eskilstuna!”

Read more

Hyresförhandlingarna i Eskilstuna har strandat!

Det kommunägda fastighetsbolaget Kommunfastigheter vill ha en höjning på nästan 4 procent. Hyresgästföreningen vill inte se någon höjning alls. Nu har förhandlingarna strandat.

Nu i veckan strandade hyresförhandlingarna mellan K-fast och Hyresgästföreningen. … Läs mer “Hyresförhandlingarna i Eskilstuna har strandat!”

Read more

Manifestation på Fristadstorget i Eskilstuna mot privatiseringarna av allmännyttan

Lördagen den 18 januari var det återigen dags för manifestation mot privatiseringarna mot allmännyttans bostäder. Hela Viptorp ska, om Jimmy Jansson och Jari Puustinen får bestämma säljas ut till riskkapitalistbolag. Liksom delar … Läs mer “Manifestation på Fristadstorget i Eskilstuna mot privatiseringarna av allmännyttan”

Read more

Lennart Clarstedt kommenterar: Dyrare för hyresgästerna när kommunen säljer ut fastigheter

Under kommunfullmäktiges möte onsdagen den 12 juni beslutades av majoriteten Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet att Kommunfastigheter skall utreda en försäljning av fastigheter motsvarande ett värde på mellan 200 och 400 miljoner kronor.… Läs mer “Lennart Clarstedt kommenterar: Dyrare för hyresgästerna när kommunen säljer ut fastigheter”

Read more