Civilförsvarsministern Carl-Oscar Bohlin (M) har KU-anmälts

Socialdemokraterna har anmält civilförsvarsminister Carl-Oscar Bohlin till Riksdagens konstitutionsutskott (KU). Bakgrunden är att det framkommit att generaldirektören för MPS (Myndigheten för psykologiskt försvar) Magnus Hjort hörde av sig till Regeringskansliet innan han … Läs mer “Civilförsvarsministern Carl-Oscar Bohlin (M) har KU-anmälts”

Read more

Statsministern får höjd lön – Märker ingen att det är nått fel med ”märket”?

Statsministern och samtliga statsråd får högre lön. Lönehöjningarna håller sig nästan inom ”märket” som sattes till 3,3 procent för i år.

”Märket” är den procentsiffra som förhandlas fram mellan arbetsmarknadens parter och … Läs mer “Statsministern får höjd lön – Märker ingen att det är nått fel med ”märket”?”

Read more

Årbyskolans högstadium: Vänsterpartiets reservation i grundskolenämnden

Vänsterpartiet röstade i samband med gårdagens beslut i grundskolenämnden emot beslutet att Årbyskolans högstadium skall läggas ner. Så gjorde också Liberalerna och Kristdemokraterna.

Vänsterpartiets ledamot Ida Myrbäck anmälde till protokollet en reservation … Läs mer “Årbyskolans högstadium: Vänsterpartiets reservation i grundskolenämnden”

Read more

Vänsterpartiets gruppledare om beslutet att lägga ner Årbyskolans högstadium: EN SKAM!

Trots alla protester från elever, föräldrar och lärare beslutade igår i kommunens grundskolenämnd den styrande majoritetskoalitionen (Socialdemokraterna och Moderaterna) att lägga ner Årbyskolans högstadium. Vänsterpartiet var emot, likaså L och KD. Maria … Läs mer “Vänsterpartiets gruppledare om beslutet att lägga ner Årbyskolans högstadium: EN SKAM!”

Read more