Foto: Rolf Waltersson

Sympatiskt med en tävling där (nästan) alla får vara vinnare

Numera ska det tävlas i allt mellan himmel och jord. Både i möjliga och omöjliga sammanhang måste det utses vinnare, och förlorare. Därför tycker jag det som omväxling är befriande med valet till EU där alla nu kan se sig som vinnare.

V ökar mest av alla och är valets stora vinnare. MP gör ett kanonval, går om SD och är tredje största parti. MP är naturligtvis vinnare.

Alla partier utom två ökar jämfört med EU-valet 2019 och kan utropa sig som vinnare.

Till och med KD som backade mest av alla med minus 2,9 procent, från 8,6 till 5,7 procent är jublande glada och ser sig som vinnare. Trots att man förlorar ett av sina två mandat är man vinnare.

”Vi skördar en valvinst”, säger en jublande glad Ebba Busch efter att ha tappat ett mandat till ärkefienden V.

Möjligen har SD lite svårare att se sig som vinnare efter att för första gången backat i ett val sedan de kom in i riksdagen. Och att man blev slagen av MP på mållinjen måste ju svida i de känsliga ”Sverigevännernas” ömma skinn.

Möjligen att stämningen i SD höjdes när det bjöds på nazistisk kampsång på valvakan. Men SD är nog det parti som får bita i det sura äpplet och se sig som valets enda förlorare.

Man skyller på att valet var riggat av ”pk-media”. Att man tvingades prata om andra saker, som trollfabriker och anonyma konton där SD-trollen sprider falska nyheter.

Alla andra är vinnare.

Rolf Waltersson

You May Also Like