Eskilstuna Kommun inför stöd för familjer som har barn med funktionsnedsättning

Eskilstuna Kommun blir den nionde kommunen i Sverige att inom Vård- och omsorgsförvaltningen LSS införa en barnkoordinator. Barnkoordinatorn ska svara på de behov som många anhöriga till barn (0-18 år) med funktionsnedsättningar … Läs mer “Eskilstuna Kommun inför stöd för familjer som har barn med funktionsnedsättning”

Read more

Vad har de svenska EU-parlamentarikerna gjort för miljön och klimatet? – Och vilka är generellt mest och minst aktiva?

Naturskyddsföreningen har gjort en omfattande granskning där man tittat på vad de svenska EU-parlamentarikerna gjort för miljö och klimatet under senaste mandatperioden. Dels hur de har röstat vid 88 voteringar i parlamentet … Läs mer “Vad har de svenska EU-parlamentarikerna gjort för miljön och klimatet? – Och vilka är generellt mest och minst aktiva?”

Read more

Judiskt upprop – Kräver stopp på svensk vapenhandel med Israel

“INTE I VÅRT NAMN!” Den parollen har med förtvivlan och vrede framförts av många judar de senaste månaderna. Judar världen över har i publikationer och på gator och torg protesterat mot den … Läs mer “Judiskt upprop – Kräver stopp på svensk vapenhandel med Israel”

Read more

Eskilstuna: Manifestationer för Palestina lördagarna framöver

Palestinakommittén i Eskilstuna anordnar nu på lördag (8 juni) en manifestation mot den israeliska kolonialstatens terrorkrigföring mot den palestinska befolkningen i Gaza-omradet och det våldsamma förtrycket mot den palestinska befolkningen på Västbanken.… Läs mer “Eskilstuna: Manifestationer för Palestina lördagarna framöver”

Read more