Foto: Twitter/@llopezgez

USA: Rörelsen ‘BROAR AV KÄRLEK’ kräver slut på blockaden mot Kuba

Igår (söndag 25/7) anlände solidaritets grupper och medlemmar i rörelsen Broar av kärlek till Washington DC, för att där framföra kravet på att USA:s regering häver blockaden mot Kuba.

En så kallad ‘sit in’ utanför Vita Huset ingår i planerna. Och en petition med 27 000 underskrifter skall överlämnas till Biden-administrationen. I petitionen framförs kravet på en omläggning av politiken mot Kuba.

Rörelsens ordförande Carlos Lazo understryker att USA:s sanktioner är ett angrepp på det kubanska folkets mänskliga rättigheter. Han pekar också på att blockaden nu är särskilt grym, med tanke på att den skärpts under den pågående covid-19-pandemin.

Vi genomför den här aktionen för vi vill åter kunna sända försändelser till familjerna i Kuba. Och för att konsulär service skal återinföras på ambassaden i Havanna, flyg till alla provinser ska upptas igen, planen för familjeåterförening ska återupprättas och för att USA-medborgare fritt ska kunna resa till Kuba.

Aktivisterna säger att de nu i Washington talat med hundratals personer, med skilda politiska sympatier.

Vi har inte stött på en enda som tycker att regeringens blockadpolitik är bra.

Förutom aktionen i Washington har liknande genomförts i San Francisco, Los Angeles och Seattle. Liksom i flera städer i Mexiko och Europa.

Broar av kärlek utgick 27 juni från Miami, och har tagit sig till Washington till fots, med banderoller och kubanska flaggor.

Vi vill höja våra röster mot den omänskliga politiken från USA:s sida, som drabbat Kuba under mer än ett halvt sekel.

Källa:

Telesur

https://www.telesurenglish.net/news/End-the-Blockade-Bridges-of-Love-Yells-in-Washington-DC-20210725-0004.html

You May Also Like