Williams Kaliman har med fascisten Camacho genomfört en statskupp mot landets legitima regering.

STATSKUPP I BOLIVIA!

Statskupp genomförd i Bolivia!

Uttalande från Svensk-Kubanska Föreningens nationella arbetsutskott, antaget natten mellan den 10 och 11 november 2019.

ÖB i Bolivia, Williams Kaliman, har uppmanat president Evo Morales att avgå. Morales utlyste idag nyval, men högern vill inte ha något sådant. De vill inte ha dialog, de vill inte ha val. Fascisterna föredrar att  ta makten med våld. De har misshandlat meningsmotståndare, de har bränt deras hem, de har bränt ner vallokaler och offentliga byggnader och anfallit redaktioner. Kaliman sällar sig till den sorgliga skaran av militärer som infört diktatur: Videla, Banzer, Pinochet, för att ta några ur högen.

Månader av planering från de inhemska oligarkerna i maskopi med USA har tillfälligt givit resultat. Demokratin och folkviljan är kastad på sophögen. Latinamerika upplever ännu en militärkupp. Västvärlden har bidragit till detta genom sin tystnad och medlöperi.

Camacho, kuppledaren, fascisten och mångmiljonären från Santa Cruz, har setts komma och gå i regeringspalatset. Polischefen Yuri Calderon har hakat på och kräver också Morales avgång via en video som spridits idag. Morales har idag avgått. Vi är övertygade att det bolivianska folket inte kommer att acceptera detta övergrepp. Kampen är inte slut.

Viva Evo Morales!

Viva Bolivia Libre!

Utifrån Cubadebate 191110, Telesur 191110, Svensk-Kubanska Föreningen 191110

Jefe del ejército “sugiere” a Evo Morales que dimita

President Evo Morales Resigns

You May Also Like