Recension: Nytt material från Danmarck

Artist: Danmarck
Skiva: Summuth
Utgivningsår: 2019
Genre: Rock
Skivbolag: Nasty Records

För snart ett år sen gjorde jag en intervju med Danmarck som är ett projekt som drivs av Richard Ahlgren. Då hade han precis släppt EPn Stigma. Nu är Danmarck tillbaka med den nya EPn “Summuth” som innehåller tre låtar i samma stil som tidigare.

Någonstans i Richards musikskapande möts postpunken och skrammelrocken som sedan filtreras ut i ren och skär galen rock and roll. Om jag skulle jämföra ett band med Danmarck skulle det bli Mudhoney.

Richards kraxande sång binder sig perfekt med musiken men om jag ska vara helt ärlig så tar det en liten stund att få alla bitar på plats. När de väl sitter där kan man börja lyssna på detaljerna och då blir det riktigt bra.

Det här är dock ingen musik för den breda massan däremot tror jag ändå att den kan tilltala många eftersom det finns spår av flera olika rockgenres. Gillar man till exempel “I heard her call my name” med Velvet Underground finns det en stor chans att även gilla Danmarck. De tre låtarna spelas igenom på dryga fem minuter och det går utmärkt att köra repeat ett par gånger.

You May Also Like