Konstutställning i Eskilstuna

Under hela december pågår en konstutställning inne på 21:ans galleria i Eskilstuna. Det är fyra konstnärer som medverkar och en av dem är Eskilstunaprofilen Thomas Wahlström.

Thomas är inne på sitt 25e år som utställande konstnär. Det har blivit en bra bit över 100 utställningar både i Sverige och flera europeiska länder. Han föredrar att måla i olja och brukar för det mesta måla människogestalter eller djur. Därför skiljer sig den här utställningen något, Thomas berättar

– Mina två stora tavlor på utställningen är abstrakta och de andra är konkreta. De innehåller alla byggnader. När jag målar människor och djur är de alltid monokromt svarta, här är det byggnaderna som är det. Jag jobbar ofta med mycket kontraster både i färg och form.

När vet du att en tavla är klar?

– Det är den svåra biten. Det har hänt att jag har pillat sönder bra grejer men det är något man lär sig med tiden. Det gäller helt enkelt att bestämma sig att man är färdig. Det krävs dessutom en balans, ändrar man på ena sidan får man ändra på andra sidan också.

Thomas brukar normalt sett inte göra sådana här utställningar. I en galleria mitt i stan blir publiken något annorlunda mot ett galleri eller en konsthall.

– Här är det folk som ska köpa kläder som råkar se konst. Men det har varit uppemot 100 besökare om dagen, utställningen kanske blir ett andningshål i julruschen.

Utställningen pågår under hela december och utöver Thomas ställer även Ulf Rehnholm, Sakarias Luhanko och AnnMargret Johansson Pettersson ut. Passa på att kika in när ni befinner er i stan.

You May Also Like