Extremhögern till attack mot journalister

Journalisten Adriana Sivori från TeleSur träffades av en kula medan hon bevakade en oppositionsdemonstration genomförd av ultrahögern i Caracas, Venezuela. Tack vare att hon bar en skottsäker väst klarade hon sig från skador av skottet som träffade axeln.

Händelsen inträffade när hon, tillsammans med andra medier, bevakde en demonstration sammankallad av MUD, som är en koalition av ultrahögerpartier i Venezuela. “Västen räddade livet på mig”, säger Adriana. Efter flera tidigare incidenter, när demonstranterna attackerat pressen bar hon både skottsäker väst och hjälm. Ordet “Press” var skrivet i stora bokstäver på västen.

Journalisterna attackerades också med molotovcocktails och Sivori säger att attacken var riktad just mot gruppen av journalister. “Vi hade kameror, som de måste ha sett. “

Sedan de våldsamma demonstrationerna började i april har en rad attacker mot journalister rapporterats. 8 maj dränktes en grupp journalister från Globovision i bensin av demonstranter som tänkte sätta eld på dem medan de rapporterade från protester i östra Caracas. Ett annat exempel är Ricardo Gonzalez från programmet Zurda Konducta från Venezuelas TV, som blev beskjuten i sitt fordon och fick motta dödshot. Demonstranterna kräver att de inte ska filmas.

Högergrupperna har flera gånger dränkt (misstänkta) meningsmotståndare i bensin och tänt på. Häromdagen dog en 21-åring av sina brännskador i kombination med misshandel.

You May Also Like