eFOLKETs Jimmie Uppa fångade kärnan i i den politiska processen, i samband med det så kallade januariavtalets tillkomst. Kanske skulle Annie Lööf kunna använda sig av Uppas bild, som ett starkt indicium på att hon inte brutit mot sin utfästelse? Det framgår ju tydligt av den verklighetsspeglande illustrationen att det var (och är) Löfven och S som blev (och är) ett stödparti till Lööf och C:s nyliberalism; och inte tvärtom.

Debattartikel – Lögn, efter lögn, efter lögn

Häromdagen förnekade Annie Lööf att hon någonsin skulle ha uttryckt sin bevingade fras “jag äter hellre min högersko än blir stödparti åt S”. Hon sa det i SVT-programmet Agenda, och hon var seriös med vad hon sa.

Att Annie Lööf har lovat äta sin sko vet alla. Gång efter gång har hon bekräftat att hon menade vad hon sa. “Löftet” har använts till att göra politiska poänger i valrörelser och även utanför. När det i och med januariöverenskommelsen blev klart att Centerpartiet börjar samarbeta med sossarna, skickade MUF en hög med högerskor till C:s partikansli. Lööf svarade på piken med den klämkäcka kommentaren .

Jag förbereder skopytt …

Vi når tillsynes nya nivåer på lögner hos våra politiker. Denna senaste av Lööf tar priset. Behandlingen av svenska folket som ett gäng dumskallar som inte är insatta i någonting, fortskrider.

Att behöva ta emot dessa lögner börjar kännas som det måste kännas för en idrottslärare. “Tyvärr magistern, jag glömde mina gympakläder för 5:e veckan i rad”. “Jag kan inte vara med på idrotten, jag åt ingen lunch, och har därför ingen energi”. Stackars idrottslärare!

Måste bara tillägga att vi inte ska lägga skiten på alla politiker. De politiker vi ser i media är bara en liten del av alla som är verksamma. Lokalpolitiker gör ett hästjobb för att Sveriges kommuner ska gå runt, något Rolf Waltersson skrivit om flera gånger i denna tidning. De är värda all creed. Men vad gäller våra rikspolitiker verkar de de vara på god väg att spola ner sig själva i kloakerna fullständigt.

Linus Bouvin

Bild: Clker-Free-Vectors-Images / pixabay

You May Also Like