Argentina: Fosterland ja – koloni aldrig!

Resumen Latinoamericano 230417
Repudiamos la presencia de Laura Richardson
Översättning: Zoltan Tiroler
Artikeln har tidigare varit publicerad på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida.

Kraftfulla protester i Argentina mot USA:s Sydkommando och Internationella Valutafonden. USA:s flagga brändes utanför Försvarsdepartementet i Buenos Aires där chefen för USA:s Sydkommando general Laura Richardson “samtalade” med ministern Jorge Taiana.

*****

Organisationerna El Encuentro Patriótico och Frente Milagro Salas gick i en demonstration till Försvarsdepartementet för att fördöma närvaron av chefen för USA:s Sydkommando i landet. Där sammanträffade hon med Argentinas försvarsminister Jorge Taiana.

Demonstranterna ropade slagord mot imperialismen och till försvar för Argentinas självständighet under parollen ”Fosterland ja – koloni aldrig!” (Patria Si, Colonia NO). Framför Försvarsdepartementet brändes flaggor och dockor som representerade såväl Onkel Sam som IMF.

Det framfördes också kritik mot regeringens lakejartade hållning gentemot stormakten, som inte bara ingått avtal med Internationell Valutafonden IMF som lägger landet under sitt styre, utan också regelbundet tar emot representanter för USA som kommer för att utöva påtryckningar på Argentina.

Mobiliseringen skedde för att förkasta närvaron av Richardson och den politik av planerat elände som IMF påtvingar landet.

Ut med jänkarna från Argentina!

Fosterland ja – koloni aldrig!

Resumen Latinoamericano 230417

You May Also Like