Område i närheten av staden Trinidad på södra Kuba.

Är Kuba extremt fattigt?

Nedanstående artikel ville Svensk-Kubanska marknadsföra på Facebook. Men det fick vi inte. Utrymmet för vänsteruppfattningar begränsas alltmer. Desto viktigare att ge det spridning när bolagen försöker hindra oss.

Zoltan Tiroler, ordförande i Svensk-Kubanska Föreningen

Märkligt påståenden om Kuba

“Kuba är ett extremt fattigt land där efterblivenheten visar sig i landets infrastruktur”, sade Colombias utrikesminister Claudia Blum.

Hon fick svar på tal av en spansk journalist:

– I natt sov 200 miljoner hemlösa barn på gatan. Jag kan försäkra dig om att ingen av dem är kuban, men många är colombianer.

I världen finns det många miljoner personer som inte har tillgång till hälsovård, Jag kan försäkra dig om att ingen är kuban. Enbart i Colombia saknar över halva befolkningen sjukvårdsförsäkring. Inte ens de som har det får alla gånger den bästa vård.

Det finns flera hundra miljoner analfabeter i världen. Ingen av dem är kuban, men många av dem är colombianer.

Under året har sociala aktivister dödats överallt i världen, men ingen på kubanskt territorium. I Colombia mördas de dagligen.

I regionen är Kuba ledande inom kultur, idrott, hälsa och utbildning.

Den dagen Colombia har gjort större framsteg än Kuba inom det sociala området, den dagen kan du kommentera Kuba. Under tiden kan du koncentrera dig på ditt land och fundera över Kubas storhet, jämfört med Colombia. Ett land som har alla förutsättningar att vara bäst, men som idag inte är känt för något gott.

Idag anses Colombia vara världens mest korrupta land, med flest politiska mord, med flest knarkhandlare, med flest outbildade. Colombia har regionens högsta arbetslöshetssiffror, den högsta mordfrekvensen och landets president är ett skämt som snackar skit vart han än kommer.

Kära utrikesminister, jag säger detta för att jag är en spansk journalist som haft möjlighet att vistas i Kuba, precis som jag varit och arbetat i Colombia. Att leva och arbeta i Colombia är en utmaning för en journalist. Enbart för att de utövar sitt yrke kan journalister mördas när som helst. Bara förra året mördades 36 journalister i Colombia. I Kuba mördas ingen för att han tycker annorlunda.

Om Kuba är fattigt, så är Colombia oändligt mycket fattigare!

COLOMBIA, ODISKUTABEL VÄRLDSMÄSTARE

I början på året organiserade Pentagon och Limakartellen ett “antiterroristfora” i Colombia. Det land som den colombianska prestigefyllda tidskriften Semana rapporterar att “en (1) social folkledare mördas per dag i COLOMBIA 2020”! Världsmästare i statsterrorism.

COLOMBIA har flest INTERNFLYKTINGAR i världen, skrev den liberala colombianska dagstidningen El Espectador den 19 juni 2019. Världsmästare i antal internflyktingar.

I COLOMBIA pekar den liberala dagstidningen El Heraldo ut landet som världsmästare i KORRUPTION (17 januari 2020)! Världsmästare i korruption.

I COLOMBIA pekar den konservativa dagstidningen La Republica ut landet som världsmästare i kokainproduktion! (26 juni 2019). Världsmästare i kokainproduktion.

I COLOMBIA skriver regeringsorganet El Tiempo (7 februari 2020) att bara under januari 2020 mördades 38 barn, enligt landets barnavårdsmyndighet ICBF. De flesta dödade med skjutvapen, några med stickvapen. I januari 2019 mördades 39 minderåriga. Under året mördades 708 minderåriga, 1 594 dog under våldsamma former och 8 466 var offer för våld, Världsmästare i barnamord.

Den venezuelanske PSUV-ledaren Diosdado Cabello presenterade delar av ovanstående uppgifter och kastade ut den logiska frågan:

– Vad säger resten av länderna i världen om det? Vad säger OAS, FN eller Limakartellen om faran av att ha en granne som Colombia? De säger ingenting, men Colombia är VÄRLDSMÄSTARE. I stället påstår de att i Venezuela återfinns Hizbollah, al Qaeda, Farc, ELN. Så genomför de ett antiterrorist-fora i Colombia för att anklaga oss för vad de själva representerar!

Februari 2020

Även publicerad på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida.

You May Also Like