Antalet förtidsröster slår rekord – nästan 20% har redan röstat

17 procent av landets nästan 7,8 miljoner röstberättigade har röstat sedan förtidsröstningen startade den 24 augusti. Det rapporterar Sveriges Radio. Framförallt är det i storstadsregionerna där allra flest personer hittills redan har … Läs mer “Antalet förtidsröster slår rekord – nästan 20% har redan röstat”

Read more

Birgitta Eriksson (MP): “Jag blir ledsen när jag hör om förslag på sänkta drivmedelspriser”

Radio eFOLKET har återvänt till valstugorna på Fristadstorget i Eskilstuna – och idag träffar vi Birgitta Eriksson från Miljöpartiet i Eskilstuna.

– Vi är inget enfrågeparti, men jag tycker att de sista … Läs mer “Birgitta Eriksson (MP): “Jag blir ledsen när jag hör om förslag på sänkta drivmedelspriser””

Read more

Firat Nemrud (V): “Vill helst slippa se övervakningskameror i Årby i Eskilstuna”

Valstugorna på Fristadstorget stod inte riktigt pall för helgens regnoväder som drog in över Eskilstuna. Under söndagen var Centerpartiets valstuga i “blåsvädret” – taket till valstugan var på väg att bege sig … Läs mer “Firat Nemrud (V): “Vill helst slippa se övervakningskameror i Årby i Eskilstuna””

Read more

Debatt om kulturpolitiken i Eskilstuna ingår i höstens Upplyst

Höstens upplaga av programserien Upplyst belyser valet och demokratin – lokalt, globalt och historiskt. En av programpunkterna är en kulturpolitisk debatt på Stadsbiblioteket i Eskilstuna.

Upplyst är ett återkommande samarbete mellan Mälardalens … Läs mer “Debatt om kulturpolitiken i Eskilstuna ingår i höstens Upplyst”

Read more