– Även vi som jobbar i valstugorna tycker oss märka av den så kallade centrumdöden, säger Firat Nemrud från Vänsterpartiet i Eskilstuna…

Firat Nemrud (V): “Vill helst slippa se övervakningskameror i Årby i Eskilstuna”

Valstugorna på Fristadstorget stod inte riktigt pall för helgens regnoväder som drog in över Eskilstuna. Under söndagen var Centerpartiets valstuga i “blåsvädret” – taket till valstugan var på väg att bege sig bort på en egen utflykt. Även Moderaternas valstuga hade drabbats. Där satt taket förvisso kvar, men stugan hade istället tagit in ganska mycket vatten, vilket lett till att en del valmaterial inne i stugan hade förstörts.

När Radio eFOLKET besökte valstugorna under måndagen var det betydligt trevligare väder – det blåste en del, men solen sken och temperaturen låg på runt 20 grader. Typiskt sensommarväder. Valtemperaturen var också god. Mycket folk som rörde sig runt valstugorna på Fristadstorget.

Men Firat Nemrud från Vänsterpartiet i Eskilstuna tycker sig ändå märka av ett tapp på besökare jämfört med tidigare valrörelser.

– Det kan ha att göra med centrumdöden, säger han. Och Firat är inte främmande för att ta en diskussion om var valstugorna ska placeras under framtida valrörelser.

Flytta valstugorna till Tuna Park

– Kanske man ska ha dem ute i Tuna Park, det tycks ju ändå vara där som alla människor är nu för tiden, säger Firat Nemrud.

I radioinslaget här nedan hör du Firat Nemrud. Han berättar bland annat om vad Vänsterpartiet i Eskilstuna vill göra för att öka tryggheten i samhället och minska kriminaliteten. Bland annat vill han se att man återinför kvarterspoliser. Däremot tror han och Vänsterpartiet inte att fler övervakningskameror är lösningen på problemet.

Läs också:

You May Also Like