Programledarna Ann Tiberg och Jenny Strömstedt leder TV4:s sista partiledardebatt ifrån Stiga Sports Arena i Eskilstuna. (Foto: TV4)

TV4:s Partiledardebatt sänds direkt från Eskilstuna

Torsdagen den den 8 september kommer TV4 att direktsända en partiledardebatt – direkt från Eskilstuna. Sändningen sker från STIGA Sports Arena inför publik. Redan på morgonen flyttar delar av TV4-redaktionen in i Eskilstuna när Nyhetsmorgon direktsänds från Fristadstorget. Även programmet Efter fem sänds från Fristadstorget den 8 september.

– Att TV4 väljer just Eskilstuna för en så här stor produktion är verkligen ett kvitto på Eskilstunas goda värdskap, och det är fantastiskt kul för Eskilstunabor och besökare att kunna få ta del av den här typen av stora produktioner och livesändningar, både på STIGA Sports Arena och utomhus på Fristadstorget, säger Micke Lönngren, evenemangschef på Destination Eskilstuna.

Partiledardebatt från STIGA Sports Arena

Jenny Strömstedt och Ann Tiberg leder TV4:s sista partiledardebatt i en direktsänd sändning med publik ifrån STIGA Sports Arena klockan 20.00. Detta bara dagar innan själva valet. Alla partiledare kommer att vara på plats, och Eskilstunabor och besökare har fortfarande möjlighet att boka kostnadsfria biljetter.

– Vi hoppas och tror att det kommer vara fullsatt. Det är över 2700 biljetter bokade, så har man inte bokat sin biljett än är det bäst att man passar på, säger Camilla Delac, enhetschef för Arenor och friluftsliv på Kultur- och fritidsförvaltningen på Eskilstuna Kommun.

Med anledning av partiledardebatten är säkerheten kring evenemanget mycket hög. Polisen har tagit beslut om avstängningar av gator och parkeringar. Framkomligheten med fordon kring STIGA Sports Arena i stadsdelen Munktellstaden kommer därför att vara begränsad den 8 september (se kartan).

Nyhetsmorgon och Efter fem på Fristadstorget

Förutom partiledardebatt från STIGA Sports Arena kommer Eskilstunabor och besökare kunna ta del av livesändningar när både Nyhetsmorgon och Efter fem sänds från Fristadstorget. Sändningarna startar redan på morgonen den 8 september.

  • 06.00-10.00 Nyhetsmorgon med Steffo Törnquist och Maria Forsblom sänds från Fristadstorget
  • 17.00-19.00 Efter fem med Tilde de Paula Eby och Axel Pileby sänds från Fristadstorget

Nyhetsmorgon med Steffo Törnquist och Maria Forsblom. (Foto: TV4)

Biljetterna till partiledardebatten i STIGA Sports Arena är kostnadsfria och kan bokas via TV4:s hemsida: debatten.axacoair.se.

Publikinsläppet till partiledardebatten sker redan med start klockan 17.30 den 8 september.

Efter fem med Tilde de Paula Eby och Axel Pileby. (Foto: TV4)

För livesändningarna från Fristadstorget behövs inga biljetter.

Läs också:

You May Also Like